In blijde verwachting

In blijde verwachting

Naar het zich laat aanzien word de fiets vandaag besteld en kan ik volgende week rijden. Dus wat moet ik ook al weer regelen voor een elektrische fiets…. Owjah! Laadpunt!

Dus m’n elektro certificaten afgestoft, en de groepenkast opengemaakt. Ik ergerde me al een tijdje aan het feit dat door de vorige bewoner gemaakte modificaties niet waren gedocumenteerd, dus gelijk een groepenlijst gemaakt.

De fiets trekt 10 ampére met de charge tank en 5 zonder, dus ik heb een groep nodig die tenminste 10 ampére over heeft. Eitje, de woonkamer is een geaarde groep (Hoog voltage laden zonder aarde is niet echt aan te raden 🙂 ) en die is momenteel alleen met de multimediazooi belast dus die pakken we. Stopcontact zit al vlakbij de deur, en het snoer past door de brievenbus dus aarde naar het stopcontact, stopcontact vervangen voor een geaard 10 ampéretype, stopcontact parallel aan de woonkamer en presto: Laadpunt.

De wat meer definitieve versie word een buiten-WCD van 10 amp op een eigen groep (Of ook bij de woonkamer, alles zit er toch al) met een schakelaar zodat de buren niet stiekum stroom kunnen aftappen maar voor de eerste weken is dit een prima oplossing, al zeg ik het zelf 😉

Reacties zijn gesloten.